Wat is een briefing?

Het woord briefing is eigenlijk een Engelse term, het is gebaseerd op het woord ‘brief’ wat kort of beknopt betekent.

De term briefing wordt met name gebruikt wanneer meerdere personen werkzaamheden dienen uit te voeren met een eenduidig eindresultaat. Deze uitleg kan schriftelijk of mondeling zijn, bijvoorbeeld door middel van een werkbespreking of vergadering. De inhoud kan heel beknopt zijn zonder details of juist behoorlijk uitgebreid met specifieke acties en handelingen die uitgevoerd moeten worden. Toch is het de bedoeling dat een briefing niet te lang wordt, de oorsprong van het woord betekent tenslotte ‘beknopt’.

Bij opdrachten in ons vakgebied, copywriting, is het gebruikelijk om in een briefing de eisen en wensen (al dan niet digitaal) op papier te zetten. Een briefing wordt afgegeven voordat de copywriter van start gaat.

Wil je ook een goede briefing schrijven? Lees dan mijn blog met 9 tips voor het maken van een goede briefing.

There is more to learn…

Wil je meer lezen over copywriting of het maken van websites, kijk dan eens naar de links hieronder. Wellicht haal je hier nog wat goed tips of weetjes uit.

 • 5 misverstanden over copywriting en copywriters
  5 misverstanden over copywriting en copywriters

  Die arme copywriter… die kan alles en maakt geen fouten, zeker nooit schrijfvauten. Ohh.. en is natuurlijk ook enorm helderziend, al zou dat dan wel weer super handig zijn! 🙂

 • 9 tips voor het maken van een goede briefing
  9 tips voor het maken van een goede briefing

  Maak het jezelf en je copywriter makkelijker door een heldere briefing op te stellen. Hiermee maak je het verschil tussen een goede of slechte tekst geleverd krijgen.

 • Canva: Jouw Geheime Wapen voor Visuele Magie in de Online Jungle! 🎨🚀
  Canva: Jouw Geheime Wapen voor Visuele Magie in de Online Jungle! 🎨🚀

  Hey daar, ondernemers, freelancers, ZZP’ers en online marketeers, heb je ooit geworsteld met het idee om je bedrijf of merk een visuele boost te geven te midden van de drukke online menigte? Geen zorgen meer! We hebben dé game-changer voor je: Canva! Say Hello to Canva 🎉 Maak Korte Metten met Saaiheid! Canva is als…

Vind je het intressant? Deel dit bericht dan ;-)