Nieuwe website voor ‘Rondje Rem’

Rondje Rem – als je dat in de zeilwereld zegt weet iedereen wel waar je het over hebt. Al ruim 40 jaar bestaat deze lange afstandswedstrijd al.

In 1977 werd “Rondje Rem” bedacht en voor het eerst gevaren. Toen nog een tocht van Parnassia om het Rem eiland (voormalig tv station) en terug een kleine 100 kilometer. Na ronde om Texel de grootse zee wedstrijd. Na een aantal jaren heeft de Watersportvereniging Zandvoort de organisatie overgenomen.

Vanaf dat moment werd de lange afstandsrace van gevaren vanuit Zandvoort via Noordwijk naar het REM-eiland en terug. Na het verwijderen van het REM-eiland is er als alternatief de NAM 22-boei voor Katwijk gekozen.

Wat is het Rem-eiland?

Het REM eiland was een offshore platform dat in de jaren 60 van de vorige eeuw het toneel was van controversiële televisie-uitzendingen van de Nederlandse omroeporganisaties VARA en VPRO. Het eiland, dat gelegen was in de Noordzee, diende als zendmast voor de uitzendingen en er werd een studio gebouwd waarin de programma’s werden opgenomen.

Het REM eiland was destijds een symbool van de jeugdcultuur en het succes van de uitzendingen zette de Nederlandse regering onder druk om de televisiewetgeving te veranderen, waardoor commerciële televisie mogelijk werd gemaakt. Het is dan ook niet overdreven om te stellen dat het REM eiland een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Nederlandse televisie-industrie.

Nieuwe tijden voor ‘Rondje Rem’

Sinds 2022 heeft de organisatie van Rondje Rem besloten de kitefoilers en wingfoilers toe te voegen aan het event en het watersport evenement uit te breiden. En met succes! Want in de eerste editie stonden er maar liefst 26 kitefoilers en 14 wingfoilers aan de start.

Door deze disciplines toe te voegen is er een nieuwe positieve vibe ontstaan voor het hele event en heeft de organisatie besloten ‘Rondje Rem’ een eigen gezicht te geven. Tijd voor een eigen website waar alle informatie te vinden is rond om de wedstrijd en aandacht te geven aan alle disciplines. Bij een nieuwe website hoort ook een huisstijl en een Social media koppeling + strategie.

Samen met de organisatie hebben we de wensen besproken en heb ik dit in een compleet nieuwe website mogen vormgeven.

Een leuke opdracht omdat dit mijn passie voor watersport en mijn werk wel heel dichtbij elkaar brengt.

En ohja! Ga eens kijken bij het REM-eiland

 Het REM eiland is een uniek bouwwerk met een rijke geschiedenis. Tegenwoordig is het REM eiland omgebouwd tot een restaurant en een populaire attractie voor toeristen. Een ideale plek om te genieten van heerlijk eten en drinken. Het REM eiland is een uniek bouwwerk met een rijke geschiedenis. 

Vind je het intressant? Deel dit bericht dan ;-)